Hur tankar jag på Oskarshamn Energis laddstolpar?
För att underlätta för dig som kund så kan du läsa mer om nedan vart vi har våra laddplatser och att du kan ha vårt egna laddkort.
Laddlösning till BRF:er och Företag
Oskarshamn Energi levererar kompletta laddlösningar med lastbalansering samt möjlighet till uppkoppling mot betalsystem. Arbetet startar med att vi genomför en kostnadsfri besiktning av befintliga elinstallationer och kommer överens om utbyggnadstakt övertiden. Behöver fastighets och områdesnätet förändras eller byggas ut tar vi fram ett kostnadsförslag förslag, med utgångspunkt för det effektbehov som erfordras för en effektiv elbilsladdning. Som laddkund betalar du en fast månadsavgift under avtalsperioden, som även omfattar tillgång till vår beredskapstjänst dygnet runt årets alla dagar för snabb felavhjälpning. Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig och din Brf./företag till en bra laddlösning kontakta oss.
Nu kan du välja förnybar el – lokalt producerad!
Nu kan du välja förnybar el – lokalt producerad!
Intresset för miljöprodukter har ökat lavinartat i alla branscher, så även i energibranschen.
Nu kan du som företagare eller privatperson få din elleverans helt förnybar och lokalt producerad.
OskarshamnsEl är produkten för dig som vill stödja vårt engagemang för den lokala miljön här i Oskarshamn.
Erfarenheten från gjorda studier pekar på att en mindre eller större del av den energi som verksamheten köper, inte alls behövs. Energimängden kostar då mer än nödvändigt och innebär en oönskad miljöbelastning.
Elen produceras från biomassa i vår nya kraftvärmeanläggning nere i hamnen på Norra Strandgatan. OskarshamnsEl väljs som 100 kraftslag med ett påslag till vår ordinarie prislista.
Oskarshamn Energi satsar på infrastruktur för publik laddning av elfordon i Oskarshamns kommun.
- Generellt sett kostar det ca 3,50kr per mil att köra en elbil om du laddar hemma. Den exakta kostnaden beror bl.a på vilken bil du väljer. Det finns i dagsläget tre sorters elbilar: 100 % eldrivna bilar (BEV) drivs helt av sitt batteri och laddas via ladduttag, laddbox eller vid en publik laddstation. Exempel: Tesla, Volvo C30 Electric, Nissan Leaf och Renault Kangoo.
- Laddhybrider (PHEV) har både en vanlig förbränningsmotor och en elektrisk motor. Batteriet laddas främst via ladduttag, laddbox eller vid en publik laddstation. Exempel: Volvo V60 Plug-in Hybrid och Toyota Prius Plug-in.
- Hybridbilar (HEV) har både en vanlig förbränningsmotor och en elektrisk motor. Batteriet laddas bland annat genom att föraren bromsar. Exempel: Toyota Prius och Honda Civic Hybrid.